petak, 29. travnja 2011.

Kako sve počinje?

Tvoja hipofiza, koja se nalazi ispod prednjeg dijela mozga, započinje pubertet.
Hipofiza šalje signal dvjema drugim žlijezdama - tvojim jajnicima - dajući im znak da naprave posebnu hemikaliju, ili hormon koji se zove estrogen.
Estrogen je glavni ženski hormon koji pokreće većinu promjena koje ćeš primjetiti i osjetiti. Dječaci imaju drugi hormon, testosteron koji prouzrokuje većinu promjena kod njih.





Grudi i grudnjaci - postoje u mnogobrojnim oblicima i veličinama.
Kada se tvoje grudi razviju, nošenje grudnjaka pružit' će ti potrebnu podršku i prekrivanje, zbog čega ćeš se osjećati udobnije. Osim toga, grudnjaci  se prave u raznim zabavnim bojama, tako da ćeš moći da izabereš one koje se uklapaju u tvoj lični stil. Važno je samo da pronađeš odgovarajući. Ako imaš malo veće i razvijene grudi, ja bi' preporučila da nosiš normalni grudnjak ali bez žice (znači da izvučeš žicu), a sve dok su ti grudi manje da se nosi topić. :-)

Biranje veličine grudnjaka.
U mnogim prodavnicama koje prodaju grudnjake postoje stručnjaci koji mjerenjem mogu da odrede veličinu grudnjaka koji tebi odgovara. Ili ti mogu pomoći prijateljica, majka, tetka ili neko drugi ko ti je blizak. :-)

1 komentar:

  1. Haj! Ja sam Sara i hocu nosit grudnjak, al nez kak da to kazem mami. Help!
    Hvala unaprijed!

    OdgovoriIzbriši